marți, 21 aprilie 2015

Singuratatea si teama de singuratate duc la decizii gresite


Din cele mai vechi timpuri, chiar de la inceputuri aflam ca orice fiinta nu ar trebui sa traiasca singura. Cand Dumnezeu l-a facut pe Adam si-a dat seama ca barbatul are nevoie de o femeie alaturi, iar animalele le-a lasat pe Pamant tot cu perechea lor. Astfel, dupa cum bine stim, avem nevoie de un suflet alaturi pentru a fi impliniti cu adevarat. Acest lucru insa nu trebuie vanat, cautat si obtinut cu orice pret! Nu cautam prieteni, iubire, nu cautam persoane noi doar pentru ca cele vechi ne-au abandonat. Toate vin de la sine, la momentul potrivit. 



Singuratatea ne macina sufletul si ne face sa suferim, insa e total gresit sa ne aruncam in relatii din cauza faptului ca suntem singuri. Credem ca singuratatea poate fi tratata alaturi de o alta persoana insa acest lucru e fals. Cand incepem un nou capitol trebuie sa fim 100% pregatiti sufleteste, fara regrete si fara ca vechiul capitol sa ne mai afecteze, altfel nu e corect nici fata de noi nici fata de cei pe care ii amagim.
Singuratatea e un sentiment cu care trebuie sa traim uneori, sa ne obisnuim cu el, sa il acceptam si sa invatam sa ne descurcam si singuri. Avem nevoie uneori de timp pe cont propriu uneori ca sa reflectam la viata noastra, la ce avem nevoie si la ce ne dorim, ca mai apoi sa ne respectam destul incat sa ne indepartam de orice nu ni se mai potriveste, nu ne ajuta sa evoluam si nu ne mai face fericiti..

Nu in ultimul rand, exista si singuratatea in doi. Exista oameni care desi sunt intr-o relatie se simt singuri. Niciodata sa nu ne agatam de ceva ce poate s-a terminat. Daca exista iubire adevarata si o comunicare buna poate exista speranta si lucrurile pot sa o ia pe drumul cel bun, dar daca nu... Luptam cat luptam, dar daca ne simtim mai mult singuri decat impreuna cu cel de langa noi sa plecam. Mereu vor fi finaluri si noi inceputuri dupa acele finaluri. 

Eu am decis acum mult timp sa accept ca uneori voi fi singura si ca oameni pleaca, dar pot trai cu asta. Am imbratisat singuratea si timpul petrecut cu mine si am ales ca atunci cand se va intampla sa fiu singura sa folosesc pentru mine acel timp si sa ma bucur de propria companie. Dar voi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu