sâmbătă, 18 aprilie 2015

STOP judecarii altor oameni !

Haideti sa ne oprim din a-i judeca pe ceilalti !


Sa-i judecam pe ceilalti a devenit o actiune comuna in ziua de azi . Judecam atatea lucruri dupa aspectul lor exterior si , din pacate , la fel procedam si cu cei din jurul nostru . Insa noi nu avem acest drept si nu il vom avea vreodata ! Pentru ca niciodata nu judecam un om alaturi de care am trait o viata si ajungem sa ii stim povestea din spatele aparentelor si trairilor . Atunci , daca am stat atat langa el si il cunoastem in intregime , cel mai probabil ne e drag si nu il judecam. Asa ca , ii judecam pe ceilalti. Judecam oameni pe care abia ii cunoastem , pe baza unor aparente. Dar stiti cum se spune , "aparentele inseala " . Fiecare om are propria poveste si duce o lupta despre care cu siguranta nu stim si nu putem sa il intelegem deoarece nu am trait ce a trait el. Asa ca , dupa parerea mea, judecatul e un lucru meschin ce ar trebui evitat . 
Si macar de ar fi judecatul in sine problema, insa problema mai mare nu e fapta. E cauza si urmarea. Judecatul altora este o forma de autoprotectie. Oamenii care judeca au si ei problemele si luptele lor si cu siguranta au probleme cu increderea in sine. Se simt oarecum inferiori, frustrati si in loc sa evolueze si sa se ajute pe ei , vor sa ii traga si pe altii in jos. Oamenii pot fi tare rautaciosi, mai ales cei care ii judeca periodic pe altii, si isi bat joc de acestia. Poate omul de care ne batem joc ca e mai plinut are probleme de sanatate, poate omul care cerseste pe strada are o problema reala si nu se preface precum restul. Urmarile faptului ca ii judecam pe altii pot fi drastice pentru acestia. Unii oameni pot fi extremi de sensibili si se lasa grav afectati de parerea celor din jur iar daca sunt aratati cu degetul si judecati vor suferi foarte mult iar cel mai probabil nu vor arata asta. In schimb, vor sta singuri in camera lor plangand si intrebandu-se ce e in neregula cu ei, iar altii se drogheaza sau se sinucid. Pur si simplu din cauza faptului ca altii ii judeca fara sa ii cunoasca, nu au prieteni, se simt singuri si neputinciosi. 

Asa ca , haideti sa incercam sa ne abtinem sa ii judecam pe restul oamenilor si sa incercam sa ne deschidem inima si mintea , sa ascultam mai mult, sa intelegem mai multe, sa aflam mai multe. Si sa ajutam daca putem, iar daca nu putem sa ajutam cu nimic macar sa ne abtinem de la etichetatul altora !


Va multumesc pentru ca va faceti timp sa cititi ce postez sau ca va exprimati parerea in legatura cu postarile mele. Conteaza extrem de mult pentru mine ! Asa ca , nu ezitati sa imi spuneti ce credeti dupa ce cititi si de data asta gandurile mele. 
Pe data viitoare !:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu