luni, 22 iunie 2015

Asteptarile ne umbresc fericirea



Nu trebuie sa avem asteptari de la cei din jur,oameni dragi!Sa luam orice lucru,orice fapta asa cum este si sa iubim un om pentru ce este el.Sa ne bucuram de momente,fara sa avem anumite asteptari.


 Daca vom cauta o persoana care sa se potriveasca "manusa" asteptarilor noastre, nu vom fi fericiti niciodata. Daca avem asteptari de la cel de langa noi,sa se comporte intr-un fel, sa vorbeasca si sa spuna ce trebuie,cand trebuie, ne vom strica singuri fericirea si il vom invinui pe celalalt. Nu e greu de inteles,sa ne placa lucrurile si persoanele asa cum sunt ele,sa le acceptam  si sa nu ii schimbam pe cei dragi in functie de dorintele proprii...acest lucru e atat de egoist.


De asemenea,avem asteptari legate si de propria persoana. Ne propunem anumite obiective si ne asteptam la anumite rezultate,iar daca nu le obtinem vom experimenta dezamagirea,frustrarea,neimplinirea. Solutia? Sa nu ne asteptam la prea mult,iar asteptarile sa fie in functie de munca naostra pentru realizarea obiectivelor. Sa nu avem asteptari mari si sa depunem eforturi mici.

Concluzie: Asteptarile sunt bune doar in legatura cu propria persoana si in scopul de a evolua. Dar in rest,sa evitam sa avem asteptari si sa ne bucuram de cat avem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu