vineri, 5 iunie 2015

Acasa-cel mai minunat loc

Poti calatori oricat vrei, poti strabate lumea in lung si in lat iar banii sa te poarte prin tari straine sau pe orice meleaguri; toate acestea sunt degeaba daca nu ai un loc dupa care sa tanjesti si la care sa te gandesti cu drag ...un loc pe care sa il numesti "acasa".


Semnificatia cuvantului "acasa" e diferita pentru fiecare dintre noi dar, in fond, acest lucru nu conteaza.
"Acasa" ia mai multe forme de-a lungul vietii pentru fiecare dintre noi. Initial, pentru marea parte din noi, acasa inseamna casa in care crestem, sub protectia si iubirea parintilor nostri si casa parinteasca ramane de obicei "acasa" toata viata,doar ca se mai adauga si alte semnificatii acestui cuvant. Crestem, devenim adolescenti, ne indragostim, iar "acasa" ne vom simti si in bratele persoanei iubite, unde vom fi la adapost,protejati de tot ce e rau, inconjurati de iubire si voie buna. Mai apoi, acasa va deveni locul in care ne vom intemeia propria familie.

Oricum, cuvantul "acasa" e sinonim cu fericirea,armonia sufleteasca,linistea si desigur,iubirea. Mereu vei tanji sa ajungi acasa; acasa e locul unde te simti in largul tau si te cuprinde o liniste sufleteasca cum nu vei simti altundeva, unde simti ca nimic negativ nu te poate atinge.


"Nicaieri nu e ca acasa". Pentru voi, unde e acasa? :)

Un comentariu: