duminică, 3 mai 2015

Oh, cat de complicati sunt oamenii!

Avem tot ce ne trebuie dar tanjim dupa ce nu avem si nu ne bucuram cu adevarat de minunatiile vietii, cautand mereu sa ne distrugem fericirea.


Nu imi dau seama de ce, dar pe zi ce trece noi oamenii ne complicam tot mai tare si fara sens existenta. Tindem sa ducem totul la extrem si din lucruri minore sa facem un adevarat "scandal", sa dramatizam prea mult, sa ne ingrijoram prea mult, sa gandim si sa analizam prea mult. Ne punem mereu intrebari despre orice se intampla fara sa gasim neaparat o explicatie...si dam sfaturi altora fara sa gasim taria si curajul de a le aplica noi insine. Prea mult din orice strica iar prea mult gandit dauneaza. Sa ne bucuram de ce avem fara sa gandim orice lucru minor si fara sa ne facem ganduri inutile care ne umbresc fericirea si ne indeparteaza de esential.
Uneori, nefericirea si problemele sunt doar in capul nostru, in realitate nu exista sau sunt lucruri insignifiante ce le amplificam fara rost. Totul se intampla cu un motiv, iar noi ar trebui sa ne relaxam si sa ne bucuram de viata asa cum ne e ea.

Viata in sine e un lucru minunat oameni buni, sa traiesti, sa vezi, sa auzi, sa simti, sa razi, sa iubesti! Haideti sa ne bucuram de orice lucru bun si sa fim puternici cand dam de necaz. Dar mai ales, sa ne simplificam existenta nu sa o complicam, sa evitam drama, falsitatea si complicatul inutil.
Reteta unei vieti fericite e simplitatea, fericirea stand mereu in lucruri marunte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu